Future Workskills

Werken aan de Future Workskills

Het is misschien een open deur, maar alles om ons heen verandert. De samenleving van nu is niet die van tien jaar geleden. En over tien jaar zal het weer heel anders zijn. Onder andere technologie zorgt voor een enorme verandering. Denk aan robotisering, kunstmatige intelligentie, ‘the internet of things’, zelfrijdende auto’s, 3D/4D printing, zonne-energie, nanotechnologie, biotechnologie en quantum computers. Niet voor niets wordt dit de vierde industriële revolutie genoemd.

Het kan niet anders of dat betekent iets voor het werk binnen de overheid. En dus voor onze ‘future workskills’. Maar wat zijn die ‘skills’ van de toekomst en als we die weten wat hebben we dan nu te doen? Alle gemeenten/overheidsorganisaties hebben/krijgen daarmee te maken en zullen nu moeten investeren om voor de toekomst klaar te zijn.

In deze workshop bieden we een format dat door de deelnemende organisatie ook zelf gegeven kan worden om de bewustwording op gang te brengen binnen de organisatie. We staan stil bij de impact van alle ontwikkelingen en samen bouwen we een prototype voor de ‘Future Workskills’ voor de organisatie. Daarnaast staan we stil bij het verder brengen van hetgeen in de workshop is gerealiseerd.

 Maximaal aantal deelnemers: 
20 personen

 Workshopleider:
Een van de trainers van Perron 2020

Wanneer en waar
In overleg een dagdeel

Kosten deelname
Prijsopgave op aanvraag

Aanmelden Week van de Mobiliteit West Brabant